Advisering voor nieuwbouw kantoor en industriehal/koel- vriesopslag

Feiten

Plaats:
Rotterdam

Opdrachtgever:
Kloosterboer

Architect:
Bogaerds Architecten

Uitgevoerd:
2015 - 2017

Type:
Nieuwbouw

Categorie:
Kantoor en industriefunctie/koel-vriesopslag


Voor Kloosterboer Rotterdam heeft Drietech de advisering verricht inzake de elektrotechnische, klimaat- en sanitaire installaties voor het kantoor. Voor de vriesopslag is Verhoef ingeschakeld als specialist in de koeltechniek (http://www.verhoef.net). In samenwerking met Verhoef heeft Drietech de elektrotechnische voorzieningen en sanitaire installaties ten behoeve van de koeltechnische installatie voorzien.

Het ambitieniveau ligt hoog, een BREEAM 4-sterren niveau, ofwel excellent, het ontwerpcertificaat werd door het hele team gehaald. Drietech heeft een BREEAM Expert voor het verzorgen van de juiste onderbouwingen/invullingen in dit BREEAM traject. De doelstelling is om bij oplevering een BREEAM 5-sterren te behalen, ofwel outstanding.

Het advies/ontwerp van alle stukken is specifiek gemaakt om te kunnen voldoen aan de vereiste uitgangspunten zoals vermeld in de BREEAM handleiding. Drietech is verantwoordelijk geweest voor een technische omschrijving, tekenwerkzaamheden en al de daarbij horende berekeningen.

Als commissioning manager gecombineerd met een controlerende uitvoeringsrol in de uitvoering bewaakt Drietech de kwaliteit voor de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat mogelijke afwijkingen tijdig gesignaleerd en gemeld worden.