Verzorging BREEAM Expert voor nieuwbouw Coolport

Feiten

Plaats:
Rotterdam

Opdrachtgever:
Van Vliet Bouwmanagement

Architect:
Bogaerds Architecten

Uitgevoerd:
2016 - 2017

Type:
Nieuwbouw

Categorie:
Industrie/Kantoor


Voor Kloosterboer Rotterdam heeft Drietech de advisering verricht inzake de elektrotechnische, klimaat- en sanitaire installaties voor het kantoor. Voor de vriesopslag is Verhoef ingeschakeld als specialist in de koeltechniek (http://www.verhoef.net) . In samenwerking met Verhoef heeft Drietech de elektrotechnische voorzieningen en de sanitaire installaties t.b.v. de koeltechnische installatie voorzien.

Het ambitieniveau ligt hoog, een BREEAM 4-sterren niveau, ofwel excellent, ontwerpcertificaat werd door het hele team gehaald. Drietech heeft een BREEAM Expert voor het verzorgen van de juiste onderbouwingen/invulling in dit BREEAM traject. De doelstelling is om bij oplevering een BREEAM-5 sterren te behalen, ofwel outstanding.

Het advies/ontwerp van alle stukken is specifiek gemaakt om te kunnen voldoen aan de vereiste uitgangspunten zoals vermeld in de BREEAM handleiding. Drietech heeft hiervoor een technische omschrijving gemaakt, tekenwerkzaamheden verricht en al de daarbij horende berekeningen gemaakt.

Als commissioningsmanager gecombineerd met een controlerende uitvoeringsrol in de uitvoering bewaakt Drietech de kwaliteit voor de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat mogelijke afwijkingen tijdig gesignaleerd en gemeld worden.